Menu

sobota, 30 maja 2015

Pieczone roladki schabowe

Właściwie, to nie pamiętam kiedy jadłam smażonego schabowego, chyba na jakimś weselu ;) w domu preferuję mięso pieczone. Schab jest jednak dość suchy, dlatego polecam łączyć go z innymi produktami, owocami, serami czy wędliną. Ja tym razem zrobiłam go z szynką parmeńską i mozarellą, obtoczony w sezamie.

Składniki:

schab - kotlety
szynka parmeńska (tyle plasterków ile będzie kotletów)
mozarella
sezam
pieprz, papryka

Mięso rozbijamy na cienkie kotlety i przyprawiamy z dwóch stron pieprzem i papryką. Na schabie układamy plasterek szynki, a na środek rozdrabniamy ser. Całość zawijamy, tak żeby mięso dotykało mięsa, wtedy się nie rozklei. Roladki obtaczamy w sezamie i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 200 stopniach około 45 minut.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz