Składniki:
2-3 brzoskwinie lub nektarynki
300ml śmietanki kokosowej
2 łyżki syropu klonowego
Śmietanka kokosowe to gęsta część mleka kokosowego. Jeśli używamy mleka z puszki, to najlepiej schłodzić mleko przez kilka godzin w lodówce lub przez całą noc. Śmietankę ubijamy, łączymy z syropem klonowym i jeszcze przez chwilę miksujemy. W osobnym naczyniu blendujemy owoce razem ze skórką. Do foremek wkładamy najpierw mus owocowy a następnie trochę śmietanki kokosowej, nie za dużo. Możemy też delikatnie połączyć wszystkie składniki i zamrozić je w takie formie.
Smacznego :)
pyszne lody!
OdpowiedzUsuńO niebo lepsze od sklepowych!
OdpowiedzUsuńI super letnie - w sam raz na upaly!
:)
Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl