Menu

sobota, 7 maja 2016

Smoothie kokosowo-ananasowe


Witam wszystkich po dość długiej przerwie. Tyle ostatnio gotowałam, że nie miałam czasu nic opisać ;) no cóż, trochę jest w tym prawdy ale już zabieram się za nadrabianie zaległości. Na pierwszy rzut idzie pyszny i słodki koktajl kokosowy z ananasem, połączenie smaków znane i powszechnie lubiane, więc tym bardziej zachęcam do spróbowania mojej wersji. Wskazany o każdej porze dnia, a w te upały to nawet można zrobić z niego lody, jeśli ktoś jest cierpliwy ;) 
W wersji paleo i wegańskiej można pominąć jogurt grecki lub zastąpić go śmietanką kokosową lub migdałową.

Składniki (1 porcja):
1 szklanka pokrojonego w kostkę ananasa
1/4 szklanki jogurtu greckiego
1/2 szklanki mleka kokosowego
2 łyżeczki wiórków kokosowych
1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
garść lodu

Ananasa, jogurt, mleko, syrop, miód i jedną łyżeczkę wiórków wkładamy do blendera. Miksujemy aż będzie gładkie i kremowe. Przelewamy do szklanki i posypujemy pozostałymi wiórkami.

Smacznego :)

Kuchnia Ameryki Północnej 2016

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz