Menu

piątek, 27 marca 2015

Sałatka z wędzoną makrelą

Z tą sałatką jest trochę podobnie jak z sałatką jarzynową, chyba każdy ma jakąś tam swoją jej wersję. Ja wypróbowałam już różne i tą poniżej ostatnio robię najczęściej. Jest prosta, zdrowa, bez zbędnych sosów i przypraw. Lubimy ją zjeść na kolację, można podać z pieczywem, na kanapkę lub jeść samą.

Składniki:
makrela wędzona
3 jajka
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
4-5 ogórków konserwowych
pieprz

Rybę rozdrabniamy na kawałki, trzeba uważać na ości. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę i dodajemy do makreli. Kukurydzę i groszek odsączamy i też dodajemy do ryby. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Całość mieszamy, ewentualnie dodajemy pieprzu ale nie koniecznie. Makrela i ogórek mają intensywne smaki i nie jest konieczne ich doprawianie.

Smacznego :)



Wielki Post 2015

Bezglutenowa Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz